Segling mot Norge

Förberedelserna för årets segling har som förra året varit mycket sparsamma. Vi har skaffat oss en dinge med motor för att kunna friankra lite mer än när vi var där 2006

Tanken är att gå norrut med vädret. Blir det perfekt går vi mot Västlandet annars kanske vi hamnar på Sörlandet igen. Min tur förra hösten med Lufelia längs norges kust till Farsund, innan vi gick över till Skottland gav mersmak. Det är otroligt vacket i Norge och dessutom fortfarande ganska båtfritt.

Liksom förra året hade vi tänkt oss att börja med midsommarfirande i Mölle. Förra året satte arbete och översvämmning i källare stopp för det så vi hoppas nå dit i år i stället.

Med ombord i år finns från start förutom Marie och jag även Ingegerd och Pehr som seglat med oss många gånger tidigare. Undervägs kommer besättningslistan antagligen att ändras lite. Alexandra beräknas komma ombord i Norge beroende på var vi är när hon slutar sitt sommarjobb.

Om Ni av en händelse ser Synapsen glida i hamn i sommar är Ni välkomna ombord på en öl eller en kopp kaffe. Vi har redan genom hemsidan mött en massa trevliga seglare som kommit fram och pratat med oss.

Loggboken börjar torsdag den 19 Juni